Levrek ağı,
levrek avında kullanılan özel bir balık ağıdır. Geniş ağızlı ve avcı bir balık
olan levrek Atlantik Okyanusu’nun kuzeydoğusundan Akdeniz ve Karadeniz’e kadar
geniş bir bölgede yaşayabilir. Çeşitli tuzluluk oranlarını tolere edebilen bir
grup balık arasındadır. Levrek üreme dönemi Akdeniz’de, Ocak-Mart ayları
arasındadır. Bunun yanı sıra levreklerin ortalama boyutları 25-35 cm’dir, ancak
1 metreye kadar büyüyebilmektedir. Levrek balığı farklı pişirme yöntemleri ile
pişirilebilir. En fazla tercih edilen yöntemlerin başında ızgarada pişirmek
gelmektedir. Ancak lezzetli olması için ızgarada pişireceğiniz levreklerin iri
olması tercih edilmelidir. Levrek göç eden bir
balıktır ancak göç etmeyen levrekler sabit bölgelerde yaşamlarını sürdürürler.
Levrek ağı ile levrek avı kolay bir şekilde
gerçekleştirilebilmektedir. Günümüzde birçok büyük ticaret gemisi levrek avında
levrek ağı kullanımı gerçekleştirmektedir. Özellikle kara deniz bölgemizde
oldukça yaygın olan balık avında kullanılan en yaygın malzeme balık ağlarıdır.
Oltalardan ziyade, ticaret amaçlandığından dolayı ağlar en işlevsel balık avı
yöntemidir. Levrek göçü ağustos sonlarına doğru, suların soğumasıyla
Karadeniz’den büyük gruplar halinde sıcak denizlere doğru başlar. Mayıs –
Haziran aylarında da tekrar Karadeniz’e geri dönmüş olur. Balık avında önemli
olan bir diğer nokta doğru mevsimi yakalamaktır. Hangi balığın hangi mevsimde
hangi sularda olduğunu bilmek avlarda hangi malzemeleri kullanmanız gerektiği
hakkında size iyi bir yol göstericidir.
Levrek ağı fiyatları firmadan firmaya göre değişkenlik
göstermektedir. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere birçok faktörü doğru avlanmak
için bilmeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra fiyatlar da tercih edeceğiniz ağın
özelliklerine ve genel olarak ölçülerine göre değişmektedir. Tekne kullanarak
yapılan levrek avcılığında ne olursa olsun her zaman için bilmeliyiz ki levrek
balığı çok çok hızlı bir balık türüdür yemini alır ve hızla hareket eder, bu
nedenle el oltamızda veya kamış avcılığında sabretmemiz son derece büyük önem
arz eder. Vuruş esnasında direk tasmalama işleminden ziyade 5-6 saniye
bekleyerek tasma işlemini gerçekleştirmek her zaman en doğru olanıdır. Daha
detaylı bilgi ve kaliteli levrek ağı için internet üzerinden araştırmalar yapabilirsiniz.
Detaylı bilgi için www.cesit.com.tr
adresinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder