26 Nisan 2021 Pazartesi

Levrek ağı

 

Levrek ağı, levrek avında kullanılan özel bir balık ağıdır. Geniş ağızlı ve avcı bir balık olan levrek Atlantik Okyanusu’nun kuzeydoğusundan Akdeniz ve Karadeniz’e kadar geniş bir bölgede yaşayabilir. Çeşitli tuzluluk oranlarını tolere edebilen bir grup balık arasındadır. Levrek üreme dönemi Akdeniz’de, Ocak-Mart ayları arasındadır. Bunun yanı sıra levreklerin ortalama boyutları 25-35 cm’dir, ancak 1 metreye kadar büyüyebilmektedir. Levrek balığı farklı pişirme yöntemleri ile pişirilebilir. En fazla tercih edilen yöntemlerin başında ızgarada pişirmek gelmektedir. Ancak lezzetli olması için ızgarada pişireceğiniz levreklerin iri olması tercih edilmelidir. Levrek göç eden bir balıktır ancak göç etmeyen levrekler sabit bölgelerde yaşamlarını sürdürürler.

Levrek ağı ile levrek avı kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Günümüzde birçok büyük ticaret gemisi levrek avında levrek ağı kullanımı gerçekleştirmektedir. Özellikle kara deniz bölgemizde oldukça yaygın olan balık avında kullanılan en yaygın malzeme balık ağlarıdır. Oltalardan ziyade, ticaret amaçlandığından dolayı ağlar en işlevsel balık avı yöntemidir. Levrek göçü ağustos sonlarına doğru, suların soğumasıyla Karadeniz’den büyük gruplar halinde sıcak denizlere doğru başlar. Mayıs – Haziran aylarında da tekrar Karadeniz’e geri dönmüş olur. Balık avında önemli olan bir diğer nokta doğru mevsimi yakalamaktır. Hangi balığın hangi mevsimde hangi sularda olduğunu bilmek avlarda hangi malzemeleri kullanmanız gerektiği hakkında size iyi bir yol göstericidir.

Levrek ağı fiyatları firmadan firmaya göre değişkenlik göstermektedir. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere birçok faktörü doğru avlanmak için bilmeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra fiyatlar da tercih edeceğiniz ağın özelliklerine ve genel olarak ölçülerine göre değişmektedir. Tekne kullanarak yapılan levrek avcılığında ne olursa olsun her zaman için bilmeliyiz ki levrek balığı çok çok hızlı bir balık türüdür yemini alır ve hızla hareket eder, bu nedenle el oltamızda veya kamış avcılığında sabretmemiz son derece büyük önem arz eder. Vuruş esnasında direk tasmalama işleminden ziyade 5-6 saniye bekleyerek tasma işlemini gerçekleştirmek her zaman en doğru olanıdır. Daha detaylı bilgi ve kaliteli levrek ağı için internet üzerinden araştırmalar yapabilirsiniz. Detaylı bilgi için www.cesit.com.tr adresinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder