Catering hizmeti
almak istiyorsanız kaliteli firmalar araştırmalısınız. Catering yemek
şirketleri ile çalışmanın büyük avantajları mevcuttur. Bunlardan bir tanesi yemek
bittiğinde, yemeklerin toplanması ve temizlik de catering
firmasının görevlerindendir. Kısacası catering firması, yemek
üretiminden, sunumuna ve temizliğine kadar geçen süreci bir bütün olarak
üstlenen ve bu hizmet neticesinde kişi başı fiyatlandırma yapan firmadır. İyi bir catering
firmasının vereceği bir catering hizmeti için
ortalama günlük optimum üretim miktarı 1000 adet olduğunu rahatlıkla
söyleyebilmemiz mümkündür. Bunun yanı sıra istekler doğrultusunda catering
menüleri, günlük yeterli kalori hesabı, yemek çeşitlerinin uyumlu olması,
mevsimine göre yemek seçimi gibi özelliklere oldukça dikkat edilerek
hazırlanmalıdır.
Dünyada ve ülkemizde toplu organizasyonlarda ve çeşitli iş
alanlarında sağlanan bir hizmet olan catering hizmeti,
özellikle son dönemlerde ekonomik olduğundan dolayı çok fazla tercih
edilmektedir. Ortalama bir catering firması günlük olarak ortalama 1000-1500 yemek
üretebilir. Bu nedenle oldukça geniş kapsamlı hizmet vermektedirler. Nişan,
düğün, doğum günü, söz ve benzeri organizasyonlarında catering yemek hizmeti
oldukça fazla alınan bir hizmettir. İyi bir catering hizmetinde bazı
olmazsa olmazlar mevcuttur. Yemeklerin sunum durumundan kalitesine kadar pek
çok husus, verilen hizmet kapsamında önemli bir yere sahiptir. İş yerleri,
hastaneler, okullar ve davetler için toplu yemek hizmeti olarak ön plana çıkan
catering, son yıllarda ülkemizde de hızla yayılmaktadır.
Bu nedenle eğer bir catering firmasından hizmet almak
istiyorsanız almak istediğiniz hizmetin gerekliliklerini iyi bir şekilde analiz
etmeli ve belirlemelisiniz. Uygun fiyatlı catering hizmetleri günümüzde
mevcuttur fakat hijyen ve kalite hususuna dikkat etmelisiniz. Tüm yemek
üreticilerinin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından verilen Gıda Üretim İzni
Belgesi’nin bulunması gerektiğini unutmamalısınız. Seçeceğiniz firmada bu
hususa özen göstermelisiniz. Genellikle bir catering firması için yemeklerde
lezzet ve maliyet ters orantılı işlemektedir. Yani yüksek sayılarda üretim
yapan firmalar maliyetlerini aşağı indirmektedir fakat lezzetten ciddi oranda
ödün vermektedir. Düşük sayılarda üretim yapan bir catering firması için ise
eğer aşçı iyiyse iyi bir yemek çıkacaktır fakat bu da maliyeti yüksek olacağı
için tercih edilmeyecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder