24 Kasım 2021 Çarşamba

Catering Hizmeti

 

Catering Türkçe karşılığı olarak yemek servisi anlamına gelmektedir. Catering hizmeti müşterinin seçtiği yerde Catering şirketi tarafından verilmektedir. Türkiye’deki Catering sektörü otellerin yemeklerinin dışardan alınmaya başlamasıyla ortaya çıkmıştır denilebilir. Gün geçtikçe sektör daha da büyüyerek iş yerleri, okullar, devlet daireleri, hastaneler, düğünler, konserler, özel organizasyonlar gibi alanlara da hizmet vererek büyümüştür. Catering faaliyeti müşterilerin arzularına göre yiyecek ve içecekleri belirlenen yerde tedarik etmektedir.

Catering Hizmetleri Nelerdir?

Catering hizmeti temel prensibi yemek hizmetini toplu bir şekilde yerine getirmektir. Catering firmaları çeşitli işletmelerle anlaşarak, müşteri sayısına göre belirlenen miktarda yemeği, müşterinin tercihlerine uygun olarak yapar ve servis eder. Çeşitli sektörlere hizmet verdiklerinden bu sektörlere uygun olarak menü ve sunum oluştururlar. Mesela bir ofis Catering firmasından çalışanları için hafif ve dengeli bir menü talep ederken bedensel iş yapan çalışanları olan firma ise yüksek karbonhidratlı yemekler talep edebilmektedir. Catering şirketi bu talepleri yerine getirmekle sorumludur. Ayrıca bu sorumluluğun içine hijyene ve gıda kalitesine dikkat etmek de dahildir. Talep edildiği durumlarda ise öğünlerin kalori hesabı da müşterilere sunulmaktadır. Genel olarak yemekten bahsedilse de gittikçe Catering hizmeti çeşitlenmektedir. Özel günlerde dekorasyon ya da müzik seçimi gibi görevleri üstelenen firmalar bile mevcuttur.

Endüstriyel Catering

Endüstriyel Catering en yaygın olarak tercih edilen Catering türüdür. Genelde uzun süreli olan sözleşmeler ile başlamaktadır. Başvuran müşterilerin iş yerlerinde müşterinin çalışanlarına toplu olarak yemek, içecek, salata gibi günlük öğün vermektedir.

Ofise Teslim Catering

Bu Catering çeşidinde ise yine müşterinin talebi ile Catering firması kendi tesisinde talep edilen şekilde yemekleri hazırlayarak tek kullanımlık paketlemeler yapar. Yani yemekler kullan at ürünleri ile paketlenmektedir. Son aşama olarak ise yemekler personele kendi ofislerinde sunulur.  Yaygın olarak kullanılan bu iki Catering çeşidinin yanı sıra açık büfe Catering de mevcuttur. Bunda ise birçok farklı yemek çeşidi soğumayacak şekilde müşterilere açık olarak sunulur. Müşteriler istedikleri yemekten istedikleri kadar kendileri almaktadır. Bu yöntem hem zaman bakımından hem de maddi açıdan avantaj sağlamaktadır.

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder