Catering Türkçe
karşılığı olarak yemek servisi anlamına gelmektedir. Catering hizmeti
müşterinin seçtiği yerde Catering şirketi tarafından verilmektedir.
Türkiye’deki Catering sektörü otellerin yemeklerinin dışardan alınmaya
başlamasıyla ortaya çıkmıştır denilebilir. Gün geçtikçe sektör daha da
büyüyerek iş yerleri, okullar, devlet daireleri, hastaneler, düğünler,
konserler, özel organizasyonlar gibi alanlara da hizmet vererek büyümüştür.
Catering faaliyeti müşterilerin arzularına göre yiyecek ve içecekleri
belirlenen yerde tedarik etmektedir.
Catering Hizmetleri Nelerdir?
Catering hizmeti
temel
prensibi yemek hizmetini toplu bir şekilde yerine getirmektir. Catering
firmaları çeşitli işletmelerle anlaşarak, müşteri sayısına göre belirlenen
miktarda yemeği, müşterinin tercihlerine uygun olarak yapar ve servis eder.
Çeşitli sektörlere hizmet verdiklerinden bu sektörlere uygun olarak menü ve
sunum oluştururlar. Mesela bir ofis Catering firmasından çalışanları için hafif
ve dengeli bir menü talep ederken bedensel iş yapan çalışanları olan firma ise
yüksek karbonhidratlı yemekler talep edebilmektedir. Catering şirketi bu
talepleri yerine getirmekle sorumludur. Ayrıca bu sorumluluğun içine hijyene ve
gıda kalitesine dikkat etmek de dahildir. Talep edildiği durumlarda ise
öğünlerin kalori hesabı da müşterilere sunulmaktadır. Genel olarak yemekten
bahsedilse de gittikçe Catering hizmeti
çeşitlenmektedir. Özel günlerde dekorasyon ya da müzik seçimi gibi görevleri
üstelenen firmalar bile mevcuttur.
Endüstriyel Catering
Endüstriyel
Catering en yaygın olarak tercih edilen Catering türüdür. Genelde uzun süreli
olan sözleşmeler ile başlamaktadır. Başvuran müşterilerin iş yerlerinde
müşterinin çalışanlarına toplu olarak yemek, içecek, salata gibi günlük öğün
vermektedir.
Ofise Teslim Catering
Bu Catering
çeşidinde ise yine müşterinin talebi ile Catering firması kendi tesisinde talep
edilen şekilde yemekleri hazırlayarak tek kullanımlık paketlemeler yapar. Yani
yemekler kullan at ürünleri ile paketlenmektedir. Son aşama olarak ise yemekler
personele kendi ofislerinde sunulur. Yaygın olarak kullanılan
bu iki Catering çeşidinin yanı sıra açık büfe Catering de mevcuttur. Bunda ise
birçok farklı yemek çeşidi soğumayacak şekilde müşterilere açık olarak sunulur.
Müşteriler istedikleri yemekten istedikleri kadar kendileri almaktadır. Bu
yöntem hem zaman bakımından hem de maddi açıdan avantaj sağlamaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder