26 Nisan 2018 Perşembe

TEKİR AĞI



 Tekir ağı büyük dip balıklarını avlamada sıklıkla kullanılmaktadır. Tekir balığı sıklıkla aynı familyaya ait olduğu barbunya balıkları ile karıştırılmaktadır. Her ikisi de pembemsi bir yapıya sahip ve benzer bunun gibi daha pek çok ortak yönleri vardır. Besin ihtiyaçlarını bıyıklarıyla gerçekleştirirler. Yerken veya ısırırken sıklıkla bıyıklarına ihtiyaç duyarlar.
Son derece lezzetli bir tada sahip olan tekir balıkları her yaştan bireyin ağız tadına da uymaktadır. Bu sebepten ötürü çok fazla tüketilen tekir balıkları avlanma aşamasında da elbette ki büyük bir önem ve dikkat gerektirmektedir.
Kış ayların nazaran yaz aylarında sıkça karşılaştığımız tekir balıkları ortalama olarak 30cm uzunluğunda olmaktadır. Büyükçe bir gövdeye sahip bu balık türü, yıl içinde boyları arasında değişiklik gösterebilir fakat daha da büyümesi beklenememektedir. Büyük olan balığın lezzeti her zaman için daha farklı bir yere sahiptir. Tekir balıklarının avlanmasında büyük olmasından ötürü dip balıkları grubunda yer almaktadır.
Tekir ağı tekir balığının boyu ve genişliği göz önünde bulundurularak üretilmektedir. Ağ çeşitleri genellikle misina ve ip olarak ikiye ayrılırken misinayı daha çok hamsi ve diğer küçük balık türlerinde önermekteyiz. Tekir balığı bir dip balığı olduğu gibi diğer tüm dip balıkları için de ip kullanmayı tercih etmelisiniz.
Balık avlamada yalnızca tekir ağı değil daha pek çok kullanılması gereken alet ve araç vardır. Kullanılması gerekli tüm bu malzemeler balığın daha iyi ve elverişli bir biçimde avlanmasına da olanak sağlamaktadır. İnsan sağlığına zararlı hiçbir kimyasal madde kullanımını tavsiye etmezken, satın almış olduğunuz av malzemeleri çeşitlerinde de kaliteye ve uzun ömürlü kullanıma da önem vermeniz gerekmektedir. Balığın avlandığı andan itibaren sofraya gelene kadarki zaman dilimi içerisinde bozulmasına ve tadının bozulmayacak şekilde korunmasına da özen gösterilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder