7 Şubat 2021 Pazar

Catering Firmaları

 

Catering anlam itibari ile yemek ziyafeti demektir. Dünyada ve ülkemizde bu kelime ise yemek organizasyonu yapan firmaları ifade etmektedir. Bazı alanlarda çok kalabalık bir kitleye yemek yapmak gerekebilir. Bu ortamlar iş yerleri, davetler ya da hastaneler olabilir. Catering firmaları ise bu kalabalık kitlelere yemek yapmak için vardır. Yemek hizmeti hem ekonomik hem de hızlı bir şekilde bu firmalar aracılığı ile giderilmektedir. Dünyada geçmişi çok uzun yıllar olsa da ülkemizde 1980’li yıllardan itibaren catering firmaları hizmet vermeye başlamıştır. Bu firmaların ilk hizmet alanı ise oteller olmuştur. Oteller ile kısıtlı olan hizmet alanı bu gün geniş bir yelpazede sunulmaktadır.

Catering firmaları tarafından yemek listesi hazırlanırken dikkat edilen bazı hususlar bulunmaktadır. Öncelikle kişi ya da kurumların talepleri dikkate alınmaktadır. Bu noktada yemek verilecek olan kişi sayısı çok önemlidir. Aynı zamanda yemeğin ne derece doyurucu olduğu, kalori hesabı, mevsim malzemelerinin kullanılması ve yemeklerin birbiri ile uyumlu çıkmasında da dikkat edilmektedir. Tek çeşit olabileceği gibi bu yemekler tabldot şeklinde çok çeşitten de oluşabilmektedir. Yiyecek tedarik edilmesine yardımcı olan bu firmalar yemek gibi temel bir ihtiyaca da cevap vermektedir. Organizasyonlar günümüzde sıklıkla yapılmaktadır. İşletmeler, kurum ve kuruluşlar için toplu yemek ihtiyacının hem çok uygun maliyetlerle hem de pratik bir şekilde karşılanması oldukça önemli olmaktadır.

Ülkemizde çok sayıda catering firmaları bulunmaktadır. Bu firmalar erken saatte yemeği hazırlar, nakliye için araçlara yükler. Nakliye esnasında yemeklerin soğumaması için özel ısıtmalı hazneler bulunur. Yiyecek tedarik edilmesine yardımcı olan bu firmalar toplu yemek ihtiyacının pek çok ortamda karşılanmasına yardımcı olmaktadır. Büyük ya da küçük ölçekli bir organizasyon olması fark etmeksizin verilen menüye uygun yemek gününde teslim edilir. Zamandan ve ekstra maliyetlerden tasarruf edilmesine yardımcı olan Catering firmaları tercih edilirken seçici davranmak ise çok önemlidir. Firmaların gerekli belgeleri olması, yemeklerin hijyenik bir ortamda yapıldığından emin olmak her daim önem taşır. Ayrıca firmaların, kurum ya da kuruluşların yemek dağıtımı ve ikram için özel personelleri olabilirken bu işi catering firmaları bünyesine var olan servis elemanları da yapabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder