Konya
Catering firmaları her türlü organizasyona veya iş yerine yemek,
atıştırmalık ve diğer türlü sunumlar hazırlayıp sunan firmalardır. Menü
planlaması sağlıklı ve hijyenik bir şekilde yapılıp sunulur. Her türlü firma büyük kolaylık sağlayan
catering firmalarından hizmet almaktadır.
Catering firmaları yemeklerde her zaman taze ve kaliteli ürünler
kullanmak zorundadır. Aynı zamanda uzman gıda mühendisleri tarafından mutfak
personeline genel hijyen kuralları, hijyenik konusuyla ilgili olarak eğitim
verilmeli ve mutfaklar sürekli denetlenerek, gerekli hassasiyet
gösterilmelidir. Böylelikle gerekli olan hijyen standartlarının sürekliliği
sağlanmış olur. Özellikle son dönemlerde hepimizin bildiği üzere temizlik ve
hijyen her alanda son derece büyük öneme sahiptir. Ayrıca tüm yemek üreticilerinin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı
tarafından verilen Gıda Üretim İzni Belgesi’nin bulunması gerektiğini
unutmamalı ve çalışacağınız firmanın da bu yasal yeterliliğe sahip olmaları
zorunlu bir kuraldır.
Konya
catering firmaları ile çalışmanın büyük avantajları mevcuttur.
Bunlardan bir tanesi yemek bittiğinde, yemeklerin toplanması ve temizlik
de catering firmasının görevlerindendir. Kısacası catering
firması, yemek üretiminden, sunumuna ve temizliğine kadar geçen süreci bir
bütün olarak üstlenen ve bu hizmet neticesinde kişi başı fiyatlandırma yapan
firmadır.
Ortalama bir catering firması
günlük olarak ortalama 1000-1500 yemek üretebilir. Bazı büyük ölçekli Konya catering firmaları için
bu rakam 10.000 civarlarına çıkabildiği gibi, bazı butik catering firmalarında
ise bu sayı 300 civarlarına kadar düşebilmektedir. Genellikle bir catering
firması için yemeklerde lezzet ve maliyet ters orantılı işlemektedir. Yani
yüksek sayılarda üretim yapan firmalar maliyetlerini aşağı indirmektedir fakat
lezzetten ciddi oranda ödün vermektedir. Düşük sayılarda üretim yapan bir
catering firması için ise eğer aşçı iyiyse iyi bir yemek çıkacaktır fakat bu da
maliyeti yüksek olacağı için tercih edilmeyecektir. Bu sebeplerden ötürü bir
catering firması için ortalama günlük optimum üretim miktarı 1000 adet
olduğunu rahatlıkla söyleyebilmemiz mümkündür. Bunun yanı sıra istekler
doğrultusunda catering menüleri, günlük yeterli kalori hesabı, yemek
çeşitlerinin uyumlu olması, mevsimine göre yemek seçimi gibi özelliklere
oldukça dikkat edilerek hazırlanmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder