6 Ağustos 2020 Perşembe

Aseptik Dolum Makinası

Sağlığa zararlı mikroorganizmaların var olduğu ortamı anlatan “septik”’ sözcüğünün karşıtı “aseptik”, bu mikroorganizmalardan arındırılmış ortamı tanımlar. Aseptik dolum makinası, üretim ortamlarında çalışanların işini kolaylaştıran ekipmanlardandır.

     UHT işleminden geçirilmiş ürünle doldurulmadan, sterilize edilmiş olan aseptik ambalaj, ürünün 6 ay üstünde raf ömrü olmasını sağlar. Aseptik ambalajlama sisteminde süreç malzemelerin ve dolumun yapıldığı ortamın sterilize edilmesi ile başlar.

     Ürün, steril bir ortamda ambalajlama sistemine aktarılır. Sızdırmaz kaplara dolum aşaması kesintisiz, tek bir işlem halinde gerçekleştirilir. Dolum ve kapatma makinelerinin de ambalajlama öncesi ve üretim sırasında steril olması şarttır.

     Aseptik teknoloji, herhangi bir katkı malzemesi kullanmaya ya da buzdolabında saklamaya gerek bırakmadan, gıdaları aylarca güvenli ve taze tutar, lezzetlerini korumalarını sağlar.

     Bu teknoloji, gıdaların renk, doku, lezzet ve besin değeri özelliklerini korumasına yardımcı olur. Aseptik ambalajlarımız, tüketici için kolaylık sağlarken; gıda üreticilerine farklı ambalaj biçimleri, enerjiden ve ambalaj malzemelerinden tasarruf gibi avantajlar sunar.

     Aseptik dolum makinası, geçtiğimiz yıllara oranla daha sık kullanılmaktadır. Bunun sebebi de gelişim süreci halen süren bir makina olmasıdır.

     Aseptik süreçlerimiz, gıda ürünlerinin ambalajlanması sırasında, hem gıdaların hem de ambalaj malzemelerin zararlı bakterilerden arındırılmasını sağlar. Üretim zincirindeki her aşama, ticari kullanıma uygun bir şekilde sterilize olmalıdır. Bu zorunluluk, gıdalar, ambalaj malzemeleri, ambalajlamanın yapıldığı ortam ve kullanılan bütün makineler için geçerlidir.

     Aseptik Ambalajlama, ısıl işlem yoluyla ticari steril hale getirilmiş ve steri koşullarda soğutulmuş ürünün,yine steril koşullar altında steril ambalajlara doldurulup,ambalajın yeniden kontiminasyona yol açmayacak şekilde hermetikli olarak kapatılmasını kapsayan bir uygulamadır.

     Aseptik ambalajlama teknolojisinin temel koşullarından ilki,ambalajın önceden sterilize edilmiş olmasıdır.Sterilizasyon,sterilize edilecek ambalaj malzemesinin mikroorganizma yüküne ve bu mikroorganizmaların türlerine bağlı olarak gerçekleştirilen bir işlemdir.

     Aseptik teknolojide yararlanılan çeşitli sterilizasyon yöntemleri sınırlı sterilizasyon etkinliği gösterebildikleri için,mikrobiyal bakımdan önemli ölçüde kirlenmiş malzemede kalan mikroorganizmalar,ambalajlanan sterilize edilen gıdanın bozulmasına yol açacaktır.

     Aseptik dolum makinası hakkında daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kaliteli aseptik dolum makinası hakkında en önemli özellikler hakkında da bilgi sahibi olursanız, uzun yıllar kullanacağınız makinaya sahip olabilirsiniz.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder