6 Ağustos 2020 Perşembe
Aseptik Dolum Makinası
Sağlığa zararlı mikroorganizmaların var olduğu
ortamı anlatan “septik”’ sözcüğünün karşıtı “aseptik”, bu mikroorganizmalardan
arındırılmış ortamı tanımlar. Aseptik dolum makinası,
üretim ortamlarında çalışanların işini kolaylaştıran ekipmanlardandır.
●
UHT
işleminden geçirilmiş ürünle doldurulmadan, sterilize edilmiş olan aseptik
ambalaj, ürünün 6 ay üstünde raf ömrü olmasını sağlar. Aseptik ambalajlama
sisteminde süreç malzemelerin ve dolumun yapıldığı ortamın sterilize edilmesi
ile başlar.
●
Ürün,
steril bir ortamda ambalajlama sistemine aktarılır. Sızdırmaz kaplara dolum
aşaması kesintisiz, tek bir işlem halinde gerçekleştirilir. Dolum ve kapatma
makinelerinin de ambalajlama öncesi ve üretim sırasında steril olması şarttır.
●
Aseptik
teknoloji, herhangi bir katkı malzemesi kullanmaya ya da buzdolabında saklamaya
gerek bırakmadan, gıdaları aylarca güvenli ve taze tutar, lezzetlerini
korumalarını sağlar.
●
Bu
teknoloji, gıdaların renk, doku, lezzet ve besin değeri özelliklerini
korumasına yardımcı olur. Aseptik ambalajlarımız, tüketici için kolaylık
sağlarken; gıda üreticilerine farklı ambalaj biçimleri, enerjiden ve ambalaj
malzemelerinden tasarruf gibi avantajlar sunar.
●
Aseptik dolum makinası,
geçtiğimiz yıllara oranla daha sık kullanılmaktadır. Bunun sebebi de gelişim
süreci halen süren bir makina olmasıdır.
●
Aseptik
süreçlerimiz, gıda ürünlerinin ambalajlanması sırasında, hem gıdaların hem de
ambalaj malzemelerin zararlı bakterilerden arındırılmasını sağlar. Üretim
zincirindeki her aşama, ticari kullanıma uygun bir şekilde sterilize olmalıdır.
Bu zorunluluk, gıdalar, ambalaj malzemeleri, ambalajlamanın yapıldığı ortam ve
kullanılan bütün makineler için geçerlidir.
●
Aseptik
Ambalajlama, ısıl işlem yoluyla ticari steril hale getirilmiş ve steri
koşullarda soğutulmuş ürünün,yine steril koşullar altında steril ambalajlara
doldurulup,ambalajın yeniden kontiminasyona yol açmayacak şekilde hermetikli
olarak kapatılmasını kapsayan bir uygulamadır.
●
Aseptik
ambalajlama teknolojisinin temel koşullarından ilki,ambalajın önceden sterilize
edilmiş olmasıdır.Sterilizasyon,sterilize edilecek ambalaj malzemesinin
mikroorganizma yüküne ve bu mikroorganizmaların türlerine bağlı olarak
gerçekleştirilen bir işlemdir.
●
Aseptik
teknolojide yararlanılan çeşitli sterilizasyon yöntemleri sınırlı sterilizasyon
etkinliği gösterebildikleri için,mikrobiyal bakımdan önemli ölçüde kirlenmiş
malzemede kalan mikroorganizmalar,ambalajlanan sterilize edilen gıdanın
bozulmasına yol açacaktır.
● Aseptik dolum makinası hakkında daha fazla bilgi almak için
bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kaliteli aseptik dolum makinası hakkında en
önemli özellikler hakkında da bilgi sahibi olursanız, uzun yıllar
kullanacağınız makinaya sahip olabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder