Catering
yemek şirketleri her türlü organizasyona veya iş yerine yemek,
atıştırmalık ve diğer türlü sunumlar hazırlayıp sunan firmalardır. Menü
planlaması sağlıklı ve hijyenik bir şekilde yapılıp sunulur. Her türlü firma büyük kolaylık sağlayan
catering firmalarından hizmet almaktadır. Catering yemek şirketleri
yemeklerde her zaman taze ve kaliteli ürünler kullanmak zorundadır. Aynı
zamanda uzman gıda mühendisleri tarafından mutfak personeline genel hijyen kuralları,
hijyenik konusuyla ilgili olarak eğitim verilmeli ve mutfaklar sürekli
denetlenerek, gerekli hassasiyet gösterilmelidir. Böylelikle gerekli olan
hijyen standartlarının sürekliliği sağlanmış olur. Düşük sayılarda üretim yapan bir
catering firması için ise eğer aşçı iyiyse iyi bir yemek çıkacaktır fakat bu da
maliyeti yüksek olacağı için tercih edilmeyecektir. Bu sebeplerden ötürü bir
catering firması için ortalama günlük optimum üretim miktarı 1000 adet
olduğunu rahatlıkla söyleyebilmemiz mümkündür. Bunun yanı sıra istekler
doğrultusunda catering menüleri, günlük yeterli kalori hesabı, yemek
çeşitlerinin uyumlu olması, mevsimine göre yemek seçimi gibi özelliklere
oldukça dikkat edilerek hazırlanmalıdır.
Özellikle son dönemlerde hepimizin bildiği üzere temizlik ve
hijyen her alanda son derece büyük öneme sahiptir. Ayrıca tüm yemek
üreticilerinin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından verilen Gıda Üretim İzni
Belgesi’nin bulunması gerektiğini unutmamalı ve çalışacağınız firmanın da bu
yasal yeterliliğe sahip olmaları zorunlu bir kuraldır.
Catering yemek şirketleri ile
çalışmanın büyük avantajları mevcuttur. Bunlardan bir tanesi yemek bittiğinde,
yemeklerin toplanması ve temizlik de catering
firmasının görevlerindendir. Kısacası catering firması, yemek
üretiminden, sunumuna ve temizliğine kadar geçen süreci bir bütün olarak
üstlenen ve bu hizmet neticesinde kişi başı fiyatlandırma yapan firmadır. Ortalama bir
catering firması günlük olarak ortalama 1000-1500 yemek üretebilir. Bazı büyük
ölçekli catering firmaları için bu rakam 10.000 civarlarına çıkabildiği
gibi, bazı butik catering firmalarında ise bu sayı 300 civarlarına kadar
düşebilmektedir. Genellikle bir catering firması için yemeklerde lezzet ve
maliyet ters orantılı işlemektedir. Yani yüksek sayılarda üretim yapan firmalar
maliyetlerini aşağı indirmektedir fakat lezzetten ciddi oranda ödün
vermektedir. Detaylı bilgi için www.mhkbereket.com.tr
adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder