8 Mart 2021 Pazartesi

Yemek Şirketleri İstanbul

 

Yemek şirketleri İstanbul ilimizde oldukça tercih edilen ve oldukça yüksek düzeyde bulunan şirketlerdendir. Özel ve toplu davetler, iş yemekleri, kutlamalar, nişan, düğün ve daha birçok alanda yemek şirketleri aktif bir biçimde rol oynamaktadır. Yemek şirketlerinde üretim aşamaları, satın alma, mutfak ve yemekhane düzeni, personel temini ve eğitimi, hijyen, temizlik ve servise ve diğer tüm detayları içinde kapsayacak kadar aklınıza gelebilecek tüm sürecin sorumluluğunu üstlenmelidirler. Gıda güvenliğini garanti altına almak bütün bir şekilde yemek firmalarının görevidir. Her zaman sağlıklı, temiz, steril ve güvenli ürünleri, profesyonel bir ekibin bilgi ve tecrübeleri doğrultusunda, gerekli tüm kaynakları kullanarak fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kirlilik yönünden bulaşma gerçekleşmemiş gıdaları müşterilere garanti etmek firma politikası olmalıdır. Siz de müşteri olarak bir yemek firması ile anlaşırken firmanın bu özellikleri kapsadığından emin olmalı ve ona göre hareket etmelisiniz.

Yemek şirketleri İstanbul adı altında araştırma yaparken bilindik firmaları daha çok gözden geçirmeniz daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Yemek şirketleri aynı zamanda uzman gıda mühendisleri tarafından mutfak personeline genel hijyen kuralları, hijyenik konusuyla ilgili olarak eğitim verilmeli ve mutfaklar sürekli denetlenerek, gerekli hassasiyet gösterilmelidir. Böylelikle gerekli olan hijyen standartlarının sürekliliği sağlanmış olur. Özellikle son dönemlerde hepimizin bildiği üzere temizlik ve hijyen her alanda son derece büyük öneme sahiptir. Ayrıca tüm yemek üreticilerinin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından verilen Gıda Üretim İzni Belgesi’nin bulunması gerektiğini unutmamalı ve çalışacağınız firmanın da bu yasal yeterliliğe sahip olmaları zorunlu bir kuraldır.

Yemek şirketleri İstanbul ve diğer illerimizde ucuz fiyata hem sağlıklı gıdalar ile çalışanlarının yemek ihtiyacını karşılarlar, şirketler böylece tasarruf ederek self seçim yapmanın yan etkilerini yaşamaktan kurtulur. Bunun yanı sıra pratik oluşu, seçimlerin zorunlu olmaması ve haftalık düzene bağlı olması sayesinde günlük meydana gelebilecek “yemek yapılamadı” sorunu ortadan kalkar. Diğer bir faydası ise tabak fazlalığını önler. Yemek sonrası tabakların yerine koyulmadan karmaşık bir şekilde bulaşıkhane önüne bırakılıp kırılmasına sebebiyet vermeden düzenli ve temiz bir şekilde tabldotların kolayca yıkanıp hem su hem de deterjan israfının tamamen önüne geçer.

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder