Yemek şirketleri
İstanbul ilimizde oldukça tercih edilen ve oldukça yüksek düzeyde
bulunan şirketlerdendir. Özel ve toplu davetler, iş yemekleri, kutlamalar,
nişan, düğün ve daha birçok alanda yemek şirketleri aktif bir biçimde rol
oynamaktadır. Yemek şirketlerinde üretim aşamaları, satın alma, mutfak ve
yemekhane düzeni, personel temini ve eğitimi, hijyen, temizlik ve servise ve
diğer tüm detayları içinde kapsayacak kadar aklınıza gelebilecek tüm sürecin
sorumluluğunu üstlenmelidirler. Gıda güvenliğini garanti altına almak bütün bir
şekilde yemek firmalarının görevidir. Her zaman sağlıklı, temiz, steril ve
güvenli ürünleri, profesyonel bir ekibin bilgi ve tecrübeleri doğrultusunda,
gerekli tüm kaynakları kullanarak fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kirlilik
yönünden bulaşma gerçekleşmemiş gıdaları müşterilere garanti etmek firma
politikası olmalıdır. Siz de müşteri olarak bir yemek firması ile anlaşırken
firmanın bu özellikleri kapsadığından emin olmalı ve ona göre hareket
etmelisiniz.
Yemek şirketleri
İstanbul adı altında araştırma yaparken bilindik firmaları daha çok
gözden geçirmeniz daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Yemek şirketleri aynı
zamanda uzman gıda mühendisleri tarafından mutfak personeline genel hijyen
kuralları, hijyenik konusuyla ilgili olarak eğitim verilmeli ve mutfaklar
sürekli denetlenerek, gerekli hassasiyet gösterilmelidir. Böylelikle gerekli
olan hijyen standartlarının sürekliliği sağlanmış olur. Özellikle son
dönemlerde hepimizin bildiği üzere temizlik ve hijyen her alanda son derece
büyük öneme sahiptir. Ayrıca tüm yemek üreticilerinin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı
tarafından verilen Gıda Üretim İzni Belgesi’nin bulunması gerektiğini
unutmamalı ve çalışacağınız firmanın da bu yasal yeterliliğe sahip olmaları
zorunlu bir kuraldır.
Yemek
şirketleri İstanbul ve diğer illerimizde ucuz fiyata hem
sağlıklı gıdalar ile çalışanlarının yemek ihtiyacını karşılarlar, şirketler
böylece tasarruf ederek self seçim yapmanın yan etkilerini yaşamaktan kurtulur.
Bunun yanı sıra pratik oluşu, seçimlerin zorunlu olmaması ve haftalık düzene
bağlı olması sayesinde günlük meydana gelebilecek “yemek yapılamadı” sorunu
ortadan kalkar. Diğer bir faydası ise tabak fazlalığını önler. Yemek sonrası
tabakların yerine koyulmadan karmaşık bir şekilde bulaşıkhane önüne bırakılıp
kırılmasına sebebiyet vermeden düzenli ve temiz bir şekilde tabldotların
kolayca yıkanıp hem su hem de deterjan israfının tamamen önüne geçer.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder